Next Page
 

 


When the stone walls for the ground floor art room and the supporting pylons are in place, the college begins construction of the wood framing for the first and second floors on which student and faculty studies, classrooms, and two faculty apartments will be located.

The upper photograph shows the central hall with studies on either side. Students in the foreground stand where the hill was excavated.

In the lower image, wooden verticals indicate the width of each study.


Photographs courtesy North Carolina State Archives, Black Mountain College Papers, and Black Mountain College Project. John Harvey Campbell, photographer

 

The Black Mountain College Project gratefully acknowledges a grant from the Graham Foundation
for Advanced Studies in the Fine Arts for a study of architecture at Black Mountain College.