STOLLER KNOERR

Private Residence

"The simple barnlike form of this hillside residence belies its dynamic flow of interior space as well as its rich palette of materials and colors. it is a compact three-level scheme designed for a retired couple. Its major components -- the main living space and deck, the master bedroom, and observation tower -- all focus to the south on an extraordinary distant view of the crashing surf at Black Point. They are also arranged in an 'L' configuration to provide a wind-protected outdoor space to the north. The ceramic tile flooring in the main living space is incorporated in the passive solar design which operates in conjunction with radiant heating throughout the house."

Photos courtesy Claude Stoller.

                                           Black Mountain College Project, Inc., 2000-2010